achtergrond cirkel

Dansstijlen Movere

Kleuterdans

In deze groep zetten de meeste kleuters hun eerste danspasjes in de danswereld. Met leuke liedjes proberen we via een speelse manier de kinderen aan te zetten tot bewegen op muziek. Aan de hand van dansspelletjes prikkelen we het ritmegevoel en de muzikaliteit van het kind en via de verschillende choreografieën proberen we de motorische ontwikkeling en coördinatie te verbeteren. Dansbeleving en plezier staan hier centraal. 

Prédans

Binnen de lessen prédans proberen we de kinderen de basisprincipes van dans bij te brengen en starten we met het aanleren van basispassen in verschillende dansstijlen en een correcte danshouding. De dansers maken ook voor de eerste keer kennis met simpele techniekoefeningen die op een speelse manier worden aangeleerd. Aan de hand van dansspelletjes proberen we de muzikaliteit en ritmegevoel van de kinderen verder te stimuleren. 

Kidsdance

Kidsdance is het vervolg op prédans. In deze groep krijgen de dansers een mix van verschillende stijlen: modern, jazz, hiphop, … zodat er een brede dansbasis wordt gevormd. Hier wordt geleidelijk aan meer nadruk gelegd op de juiste danstechniek.

Klassiek ballet 

Het unieke aan klassiek ballet is dat de techniek ervan is vast gelegd in speciale handboeken. Daardoor leert iedereen ter wereld die klassiek ballet danst dezelfde danspassen. Onze lessen klassiek ballet bestaan steeds uit een gedeelte aan de barre gevolgd door oefeningen zonder barre. 


Pointes 

Tijdens deze les leren dansers dansen op 'hun tenen' met spitzen of pointes. Deze balletschoenen bevatten een verharde tip waardoor de tenen extra ondersteund worden. Belangrijk hiervoor is dat de voeten stevig genoeg zijn en volledig volgroeid. Ga daarom altijd eerst raad vragen aan je balletdocent of jij er al klaar voor bent. 


Modern

Moderne dans is in de 20e eeuw ontstaan als een reactie op de strikte regels van het klassieke ballet. In de loop der jaren is modern steeds populairder geworden en zijn er verschillende stromingen ontstaan zoals Graham, Limon, Horton en Cunningham. Het lichaam wordt binnen deze stijl gezien als een communicatiemiddel en daarom staan inleving en expressie centraal binnen deze dansvorm.

Streetdance

Streetdance is niet een dansstijl, maar een verzamelnaam voor stijlen die op straat zijn ontstaan zoals hiphop, popping, locking, breakdance,... Het heeft zijn oorsprong begin jaren ’80 in New York waar er op straat met elkaar gedanst werd. Bij streetdance wordt er vaak gedanst op snellere muziek met een flinke beat in. In combinatie met bewegingen die juist heel strak of vloeiend zijn, geeft dit een dynamisch geheel.

Streetdance +18 beginner

Heb je helemaal nog geen danservaring maar zie jij het volledig zitten om te dansen op muziek met een flinke beat en dit met dynamische bewegingen? Dan moet je zeker deze les uitproberen. Indien je al meer danservaring hebt, kan je beter deelnemen aan de les streetdance +16. 

Showdance

Dans jij graag op popmuziek en hou je van choreografieën uit videoclips? Dan is onze groep showdance zeker iets voor jou. Showdance is een combinatie van verschillende dansstijlen en is vooral bedoeld voor het publiek te entertainen. Daarom staan in deze dansstijl het showgehalte en performance-aspect centraal. Ben je benieuwd naar deze dansstijl? Kom dan zeker een proefles volgen!  


Ladydance

Deze les is voor iedereen die een uurtje wil sporten op een dansante manier en waar ontspanning en plezier centraal staan. Er wordt gestart met een aerobic opwarming gevolgd door een choreografie. De les is toegankelijk voor iedereen die ouder is dan 18 jaar.

Jazz

Deze groep is het vervolg op ladydance en is toegankelijk voor dansers ouder dan 18 jaar met ervaring. Binnen deze lessen zal er ook aandacht besteed worden aan techniek. 

Koppeldans !!NIEUW!!

Vanaf dansjaar 2022-2023 zal Movere ook koppeldans aanbieden in het lessenrooster. 

Tijdens deze lessenreeks zal je kennismaken met dansstijlen als chacha, rumba, jive, swing, quick step,... Wil je samen met je partner/vriend(in) leren dansen? Dan zijn de lessen koppeldans zeker iets voor jullie! Er wordt gestart met het aanleren van de basispassen en voor jullie het weten, tonen jullie je danskunsten op feesten en trouwfeesten.

G-dans

Deze danslessen zijn speciaal voor mensen met een (mentale of fysieke) beperking.