achtergrond cirkel

Ellen Vander Elst

Het verhaal van Ellen Vander Elst

Ellen wEllen Vander Elstas nog net geen vier  jaar oud toen ze in 2001 begon met dansen. Ze volgde in Keerbergen eerst een  algemene, klassieke opleiding en koos nadien om verder te gaan in de wereld van hiphop. In 2014 kwam ze bij danscentrum Movere terecht, waar ze de lessen streetdance vond. In 2015 werd ze geselecteerd voor het selectieteam van streetdance. De vreugde kon niet op toen ze het jaar daarna ook nog eens geselecteerd werd voor de compagnie van Movere. Om haar techniek bij te schaven volgt ze ook lessen klassiek ballet.


Om ervaring op te doen en een breed pallet aan hiphop stijlen te ontdekken, is Ellen jaarlijks aanwezig op het dansevenement Kamata in Brussel. Hier kreeg ze onder andere al les van Duc Anh Tran, Andye Jamieson, Antoine Troupe, Mamson en N.ough.


2017 was een groot jaar voor Ellen want ze kreeg de hoofdrol in ‘Believe’, een dansvoorstelling van danscentrum Movere. Verder kreeg ze de kans om het kleuterkamp in de vakantie mee te begeleiden. Hier heeft ze hopelijk al wat vriendjes gemaakt want zij zal de prédanslessen in Wiekevorst geven. Ze hoopt zo haar liefde voor dans en enthousiasme te kunnen doorgeven aan de volgende generatie dansertjes.