achtergrond cirkel

Esther Van Loo

Het verhaal van Esther Van Loo

Esther Van LooEsther kreeg de danskriebels te pakken toen ze 6 jaar oud was. Ze begon met lessen klassiek ballet aan de academie Muziek-Woord-Dans in Heist-op-den-Berg. Na 6 jaar klassiek, schakelde ze over naar moderne en hedendaagse dans. Tegelijkertijd bleef ze in contact met haar klassieke basis dankzij wekelijkse pointelessen. In 2015 studeerde ze af aan de gemeentelijke academie met grote onderscheiding.

 

Sinds 2013 is Esther lid bij danscentrum Movere, waar ze begon met streetdance. Het jaar erna nam ze er ook nog een wekelijkse les modern bij. Tot op heden blijft ze deze lessen bijwonen om zelf te kunnen groeien als danseres. Ook hielp ze in de zomer mee als docent tijdens het danskamp georganiseerd door Movere.

 

Ze nam ook al tweemaal deel aan Kunstbende, een wedstrijd voor jongeren met een passie voor muziek, dans en kunst, onder het onderdeel Dans. De eerste keer danste ze in groep in naam van de Heistse academie, de tweede keer stond ze alleen op het podium. Deze uitdaging zorgde voor extra inspiratie en was een leerrijke ervaring voor zowel op als naast het podium.